S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

 


» Překyselení

 

PŘEKYSELENÍ ORGANISMU



Velký přítel kyselin - nikotin, kouření (kouření znatelně omezuje zásobování těla kyslíkem, protože oxid uhelnatý v tabákovém kouři blokuje červené krvinky – tím zvyšuje krevní tlak, zhoršuje tekutost krve, omezuje tvorbu zásad v žaludku a podporuje osteoporózu, snižuje přirozené vyměšování kyselin plícemi při dýchání). JSOU JEDINCI, KTEŘÍ DOBROVOLNĚ, VĚDOMĚ A SE ŽELEZNOU PRAVIDELNOSTÍ SVÉ TĚLO ZÁSOBUJÍ KYSELINAMI, JEDY A TOXINY.


Další přátelé kyselin - velké množství volných radikálů, nedostatečný příjem antioxidantů ve stravě. Volné radikály berou energii, napadají ostatní buňky a berou jim energii, aby uspokojily své potřeby.


Extrémní fyzická námaha u sportovců (kyselina mléčná) způsobuje překyselení organismu.


ZÁKEŘNÉ PŘÍČINY PŘEKYSELENÍ:

- hormonální antikoncepce a hormonální substituční terapie v klimakteriu, hormony se vylučují do vody a půdy, takže jsme jimi ovlivněni, aniž bychom chtěli

- chemické léky, i léky proti bolesti (kyselina acetylsalicilová, panadol, ibalgin, brufen…), antibiotika, kortikoidy, steroidy…; všechny tyto léky se také vylučují do vody…

- zloba, agrese, nedostatek pohybu, špatné dýchání, stres, chemoterapie a ozařování, kaly ve střevě, hnití nedokonale strávených a vyprázdněných složek potravy, dále plísně produkující toxiny (vzniká amoniak, indol, skatol, merkaptany, kyselina dusičná…), uzavírání kapilár, snížení zásobení tkání kyslíkem – překyselení zde pak roste geometrickou řadou


Krev při pH tělních tekutin 7,4. Krevní elementy jsou oddělené, krev je dobře prokysličená, prochází dobře nejjemnějšími kapilárami.

Krev při pH tělních tekutin pod 5.5. Krevní elementy jsou nalepené na sobě, krev je hustá a viskózní, špatně váže kyslík, uzavírají se krevní kapiláry, slábnou cévní stěny.

 

Plazma překyseleného člověka obsahuje fibrinová vlákna, která zvyšují hustotu krve. Pokud je člověk kumulativní typ (obézní), nevylučuje kyseliny do moči, tedy nezměří správně pH moči. Může být překyselený a neví o tom. Většinou ale trpí na otoky a výkyvy váhy. Nemůže dobře zhubnout. Stav pH lze změřit pak pouze v Darkfield mikroskopu živé kapky krve.


MNOZÍ Z NÁS SE ZÁSOBUJEMEKYSELINAMI NEVĚDOMĚ NEBO JE V SOBĚ ZBYTEČNĚ NADMĚRNĚ VYTVÁŘÍME!


EXISTUJÍ 3 METABOLICKÉ TYPY, PODLE TOHO, JAK SE KYSELIN ZBAVUJÍ:


KUMULATIVNÍ TYP
- zadržuje kyseliny v tuku, ve tkáních formou krystalů, v podobě nárůstků, cyst, myomů, bradaviček, pigmentů… - často vykazuje falešný výsledek při měření slin nebo moči pH proužky

VYLUČOVACÍ TYP
– kyseliny hojně vylučuje močí, stolicí, potem, menstruační krví…

TYP, KTERÝ KYSELINY ŘEDÍ VODOU (otoky) NEBO NEUTRALIZUJE VLASTNÍMI MINERÁLY
- z vlasů, nehtů, kostí, chrupavek a stěn cév.
- často vykazuje falešný výsledek při měření slin nebo moči pH proužky 


Jak správně určovat hodnoty pH:

Test kyselosti provádíme zásadně z ranní moči. 

Odpoledne je pH moči nejzásaditější (kolem 17 hodiny), proto není vypovídající a je zavádějící. Ideální pH je mezi 7 – 7,4.

Zdraví kojenci živeni mateřským mlékem mají moč o pH 8 – 8,5.

Také pH slin může být důležitým ukazatelem. Mělo by být 7,5 celý den půl hodiny po jídle.

Podle pH moče si stanovte dávku odkyselovacího prostředku. Ráno může být moč do max. 6,8.

Vše ostatní je problém.

Přeměřujte pravidelně.

Jakékoli odchylky ihned kompenzujte.


Při redukční dietě pH klesá směrem ke kyselosti, proto je třeba důsledně odkyselovat, aby se hubnutí nezastavilo nebo nebyl organismus přemírou vyloučených kyselin nějak negativně zatížen. 

Množství kyselin také výrazně stoupá při detoxikaci, proto je důležité při detoxikaci brát zásadité minerály.

 

 

Absolutně nevhodná kyselinotvorná strava, která vede k překyselení organismu důsledkem špatného PH:


Kyselinotvorné potraviny a nápoje – uzeniny, tavené a plesnivé sýry, veškeré červené maso a vepřové jsou naprosto nevhodné. Celkově je nutné snížit příjem masa na maximálně 3 malé porce týdně. Mléko + mléčné výrobky z kravského mléka, bílá mouka a cukr (bílý i třtinový = zabijáci ledvin) jsou zcela nevhodné, zahleňují a překyselují organismus. Výrobky z kravského mléka odvápňují kosti. Nahraďte výrobky z kozího, ovčího, sojového, rýžového nebo mandlového mléka. Nejezte špenát a rebarboru obsahují těžké kovy. Vyhněte se pivním kvasnicím (plísně), masům z orgánů – usazují se v nich jedovaté látky.
Káva, černý čaj, pivo-kvasinky (zdroj plísní), nápoje sycené CO2, minerálky - (zabijáci ledvin, jsou příliš tvrdé a vytváří ledvinové kameny), limonády, coca-cola, nadměrné množství alkoholu. V žádném případě neužívejte žádné špatně vstřebatelné anorganické minerály!
Potraviny s vysokým obsahem soli (salámy, bramborové lupínky, konzervované potraviny, máslo a margaríny, sáčkové polévky, chléb, sýr, zmrzlina, salátové zálivky, slané oříšky, chuťové přísady ze sáčku, hořčice, kečup, sojová omáčka, apod.). Uzené, solené, nakládané a grilované potraviny, pečivo z bílé mouky, bílá rýže a těstoviny. Synteticky upravované obilí, potraviny /GMO/ geneticky modifikované, umělá sladidla – jsou horší než bílý cukr (ani diabetici). Umělé sladidlo ASPARTAM je karcinogenní a obsahuje též i METANOL. V 60. letech byl v Pentagonu Aspartam veden jako vojenská chemická látka /chemická zbraň pro válečné využití/.

Rychlé občerstvení, instantní potraviny, margaríny – ani ty co se tváří jako zdravé, je to ztužený tuk /SFA trans mastné kyseliny/ usazující se v cévách a je jedno, že je rostlinný. Kupujte máslo /zdroj vit. A,B/, sádlo, ale jezte je minimálně a s mírou! - Osoby trpící na kardiovaskulární onemocnění tyto ztužené tuky vůbec nekonzumovat.Umělá barviva a konzervační látky. Více alkoholu jak 2 dl kvalitního vína nebo 0,5 dl tvrdého alkoholu denně je škodlivé. Pivo 3x týdně 0,5 l.
Probiotika v jogurtech – blud! Je to pouze obchodní tah výrobců. Jogurty ve kterých se deklarují probiotika a živé bakterie žádná živá probiotika a bakterie neobsahují, pokud ano, tak jsou mrtvé, tudíž bez požadovaného efektu. Pokud živé organismy obsahují, tak je po požití zničí žaludeční kyseliny, tak že se dostnou do tenkého střeva, kde mají účinkovat již mrtvé, tj. výsledný efekt nula. Aby byly probiotika a bekterie živé a dostaly se do tenkého střeva živé, musí mít speciální patentovanou dvojitou ochrannou mikrokapsli na udržení živých organismů, proti stárnutí preparátu a ochranu před žaludečními kyselinami. Pak probiotika ve střevě fungují. Probiotika s tekutém či volně sypkém stavu nemají požadovaný efekt – zničí je již zmiňované žaludeční kyseliny.

Upozornění: Při užívání léků se nedoporučuje konzumace grapefruitů – potvrzeno vědeckým výzkumem v USA. Obsahují FLOROKUMARINY - brzdí činnost enzymů, které snižují účinnost odbourávání léků. Lék je potom 500x silnější /prokázáno u 85 léků/, např. léky na choresterol, tlak, srdce, cévy apod.

Alternativa:

Používejte přírodní sladidla jako: med má 150% sladivost (cukr /sacharoza/ jen 100%), stevia (vhodné i pro diabetiky) 300x sladší než cukr, dále melasu, artécké sladidlo (Lipiadulciscollada) 1000x sladší než modifikovaný cukr, Lou Han Guo též 300x sladší než modifikovaný cukr. Med – musí časem zkrystalizovat jinak není kvalitní, pozor – výrobci přidávají cukr! Nekupovat v obchodech, ale spíše u uznávaných a certifikovaných včelařů, kteří med nepajcují.

Kávu nahraďte meltou, žaludovkou apod. – prospěšné pro cévní systém.

Pijte tekutiny, přestože často nemáte pocit žízně. Nikdy nezadržujte moč! Nikdy nepijte minerální vody.

Prospěšná strava pro zásadité PH organismu:

Zásadité potraviny a nápoje - ovoce, zelenina /ne špenát, rebarbora – obsahují mnoho těžkých kovů/, naklíčené výhonky, pšeničné klíčky a semena – mungo, čočka, vojtěška, ředkvička…, bílé maso /ne krůtí-překyseluje/, ryby – především losos, ořechy /ne buráky-tučné/, rostlinné oleje např.: lněný, olivový, pupalkový, konopný, sezamový…, /ne palmový a kokosový – obsahuje SFA jako živočišné tuky/, semena rostlin – dýňové semínko, lněné, sezamové, celerové…), pečivo z celozrnné mouky, luštěniny, brambory, rýže natural, proso /jáhly/, pohanka, sezamové máslo, mořské řasy (wakame, nori, kombu, kelp, …), atd. 
Dostatečné množství čisté, měkké zásadité/alkalické/ vody 2,5 l denně. Neměla by obsahovat fluor, chlór, těžké kovy ze starých vodovodních trubek a mnoho minerálů – problém u veškerých minerálních vod z běžných obchodů + tvrdá voda v nich = zatížení ledvin a vznik ledvinových kamenů. VODA - Fluoridy v kombinaci s hliníkem (nebo-li soustavné), které jsou obsažené ve vodě z vodovodního řádu jsou dokonalým KOKTEJLEM zdraví škodlivého jedu. Čistička nikdyneodstraní hormony a antibiotika, které voda obsahuje díky rotaci kanalizace - čistička (lidské výměšky).
Dobrá je i voda s citrónem, zeleninové šťávy, ovocné šťávy – nejlépe čerstvě vymačkané, popř. ředit 50:50 vodou. Hodně pít šťávu z černých třešní.
Konzumace mnoho brusinek a borůvek, snižují hladinu vápníku v moči, zabraňují vzniku ledvinových kamenů a hromadění kyseliny močovézpůsobující DNU. Zabraňují pronikáníbakterií do stěn močovodů a močového měchýře, snižují riziko infekcí. Banány a listová zelenina jsou bohatým zdrojem draslíku, které zlepšují vylučování sodíku ledvinami. Dobrá je potrava s vysokým obsahem cholinu – fazole, žloutek, lecitin, játra celozrnné pečivo, droždí. Potraviny s vysokým obsahem bioflavonoidů a vitamínu C pozitivně ovlivňuje posílení kapilární sítě, které působí u ledvin jako filtr – např. lesní plody, ovoce, slupka ovoce a zeleniny /řádně vykartáčované a omyté/. Strava bohatá na antioxidanty, vit. E, C, beta-karoten – čerstvé ovoce a zelenina, ořechy natural /ne buráky/ zejména kešu, mandle, vlašské ořechy, olivový olej. Dále strava bohatá na B6 pomáhá tělu, aby se zbavilo šťavelanů, tak že se netvoří ledvinové kameny – losos, tuňák, sardinky a další strava bohatá na omega-3 mastné kyseliny (avokádo, ořechy, olivový a lněný olej, apod…).
Vhodné jsou též fíky, datle, vejce vařená na tvrdo nebo na měkko (ne míchaná), hroznové víno (zejména červené), rozinky, mořské a sladkovodní řasy (chlorella, spirulina).

Ovšem pouhou zásadotvornou stravou, kyseliny způsobující překyselení nelze zcela z organismu odstranit.

Pozn.:

Nekupovat v lékárnách – umělé ve vodě rozpustné a cucavé vitamíny, jsou chemicky vyráběny a ucpávají kapiláry a celý lymfatický cévní systém! To platí u všech "vitamínů" chemického průmyslu. Čerpejte je z kvalitních potravinových doplňkůa z běžné zdravé stravy. 

Udržovat zásadité PH organismu zásaditými bazickými koupelemi.

Doporučení zásadité péče pro pokožku a tělo jako celek kvalitní BIO kosmetikou, drogérii a čistící prostředky bez obsahu parabenů, ftalátů,těžkých kovů jako rťuť,kadmium,arsen,olovo, hliník, thálium, nikl, berylium, a jiných chemikálií a toxinů, které se běžně vyskytují v líčidlech a běžné kosmetice. Tyto jedovaté látky procházejí kůží z 60-80% přímo do krve!

 

YThkY